Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Rallye Český Krumlov letos odstartovala v Praze

Rallye Český Krumlov letos odstartovala v Praze

Virtuální soutěž je součástí nového šampionátu

Dnes bylo v sídle Autoklubu České republiky (AČR) v Praze slavnostně zahájeno premiérové Mezinárodní mistrovství České republiky v online rallye. Má pomoci překlenout období, kdy se reálné automobilové soutěže kvůli pandemii koronaviru nemohou konat, a současně založit novou tradici.

Naplánováno je sedm asfaltových podniků – kromě úvodní Rallye Český Krumlov jde o Rally Hustopeče, Rally Kopná, Barum Czech Rally Zlín, Rally Pačejov, Rally Šumava Klatovy a Mikuláš Rally Slušovice. Vedle absolutní klasifikace, z níž na konci sezony vzejde celkový mistr, budou samostatně hodnoceny třídy RC2, RC3, RC4, RC5 a R-GT. K nim se připojí Peugeot Online Rally Cup pro piloty s vozy Peugeot 208 R2 a Dámský pohár.

Jako platforma byla zvolena osvědčená hra Richard Burns Rally. Klání je otevřeno pro naše i zahraniční závodníky. Jedinými podmínkami účasti jsou registrace jezdce v systému AČR a pořízení licence v ceně 300 korun.

Na Krumlov se přihlásilo 370 borců z dvanácti zemí. Ve dnech 22. až 27. května je čeká devět měřených úseků o souhrnné délce 80 kilometrů. Jeden z nich, Svince, byl v minulosti skutečně součástí itineráře.

Jako první se na trať vydal se Škodou Fabia R5 evo Petr Semerád, který si spolu se svými kolegy Janem Černým a René Dohnalem přímo na místě vyzkoušel profesionální simulátory.

Prezident AČR Jan Šťovíček zároveň informoval o včerejším jednání s náměstkem ministra zdravotnictví profesorem Romanem Prymulou. Na jeho základě se dá očekávat, že počínaje Rally Bohemia (10. - 12. července) by se mohla auta vrátit i na opravdové rychlostní zkoušky. Pochopitelně s dodržením maximálního povoleného počtu diváků v jednotlivých sekcích.

Rovněž hlavní pořadatel Rallye Český Krumlov Pavel Kacerovský ještě neztratil naději, že se letos podaří uspořádat i skutečnou soutěž.

Zdroj: FORMULE.cz