Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Norris si nechá poradit od Verstappena

Norris si nechá poradit od Verstappena

On bude vědět, jak Ricciardovi hnout žlučí

Lando Norris bude mít příští rok u McLarenu nového týmového kolegu. Carlose Sainze nahradí jiný bývalý chráněnec Red Bullu Daniel Ricciardo. Nový jezdec v týmu, to znamená příchod kolegy, se kterým může být zábava a od kterého se může leccos naučit. Ale je to zároveň i nový soupeř, se kterým bude nevyhnutelně srovnáván. Pro dobrou radu prý opět půjde za kamarádem Maxem Verstappenem, jenž měl Sainze za týmového kolegu v týmu Toro Rosso a s Ricciardem působil u Red Bullu.

"Max mi předtím dal pár dobrých rad ohledně Carlose. Věděl toho o něm hodně," řekl španělský jezdec v rozhovoru pro Sky Sports F1. "Vždy chcete s týmovým kolegou dobře vycházet a oni někdy ne. Proto je dobré vědět o jejich Achillově patě, o jejich nejsilnějších zbraních a tak podobně.

Pokud mi někdo dá pár tipů, nebudu se zlobit. Ve F1 se chci bavit, ale očekává se ode mě, že budu dobře spolupracovat s týmovým kolegou. Přitom on je vždy zároveň největším soupeřem. Bude to náročné. Jistě se od Daniela mohu mnohému naučit, ale pokud mi někdo poradí, jak mu zvednout tlak, tak to musí být Max. Určitě se Maxe zeptám, jak to udělal on."

Věříme, že hlavně poslední věty nebyly myšleny zcela vážně, přestože opak by mohl v roce 2021 vyústit v ještě větší zábavu.

Zlí jazykové tvrdí, že Verstappen byl jedním z důvodů, proč Ricciardo odešel ze špičkového Red Bullu do Renaultu. Foto: Red Bull

Zdroj: FORMULE.CZ