Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Přestaňte přehlížet rasovou nespravedlnost!

Přestaňte přehlížet rasovou nespravedlnost!

Hamilton žádá podporu pro protesty v Minneapolisu

Kdo sleduje zprávy, nemohlo mu uniknout, že v americkém městě Minneapolis trvají občanské nepokoje, způsobené zabitím Georgea Floyda. Protestující, proti nimž už Donald Trump povolal Národní gardu, nepochybují o rasovém podtextu tragédie. Lewis Hamilton přes Instagram rázně vyzval svět F1, aby přestal zavírat oči před rasovým útlakem.

"Vidím vás a sleduji, velké hvězdy F1, jak zůstáváte potichu, když se děje nespravedlnost," napsal Hamilton. "Ani čárka od jediného člověka z mého prostředí, kterému samozřejmě dominují bílí. Já jsem tam jediný, kdo není běloch. A zdá se, že v tomto zůstanu skutečně sám. Doufal jsem, že pochopíte, co se děje a že se k nám přidáte, ale vidím, že se nechcete postavit na naši stranu. Ale vězte, že o vás vím a dívám se na vás."

Reakce několika Hamiltonových soupeřů na sebe nenechaly dlouho čekat.

"Abych byl upřímný, zaskočilo mě to a nebyl jsem si jist, zda mám své pocity sdílet přes sociální média. Proto jsem se dosud nevyjádřil," píše Charles Leclerc na Twitteru. "Ale byla to chyba. Ani teď nenacházím správná slova, kterými bych popsal krutost na těch zveřejněných videích."

"Jsem velmi smutný z toho, co jsem v posledních dnech viděl ve zprávách, co se stalo Georgeovi Floydovi, a co se stále děje v současné společnosti," přidává se na Instagramu Daniel Ricciardo.

Mezi dalšími, kteří se ozvali, jsou například Lando Norris, jenž vyzývá k podpoře BlackLivesMatter, nebo Nicholas Latifi, který šíří zprávu Justice for George.

Svět F1 proti rasovému útlaku v USA. Foto: justiceforgeorge

Zdroj: FORMULE.CZ