Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Vettel je pro stříbrné šípy jen vedlejší kandidát

Vettel je pro stříbrné šípy jen vedlejší kandidát

Přijde napřesrok Russellův čas?

Novináři to nemají v tomto zvláštním čase snadné. Doteď není jasné, zda se vůbec dostanou na úvodní VC Rakouska. Pokud ano, do kontaktu s jezdci nepřijdou, protože veškeré mediální termíny byly zrušeny.

V současnosti musejí proto vzít zavděk alespoň videokonferencemi. Jednu z nich uspořádal šéf týmu Mercedes Toto Wolff.

V centru pozornosti se samozřejmě ocitlo případné angažování Sebastiana Vettela. „Sebastian je silná osobnost a se svými čtyřmi tituly výjimečný zjev své generace. Pro nás je ale vedlejším kandidátem. V první řadě upíráme zraky do vlastních řad. Není to nicméně někdo, u koho bych okamžitě řekl ne,“ prohlásil.

V této souvislosti ovšem zaznělo ještě jedno jméno: „Lewise a Valtteriho nyní necháme závodit. Chceme také vidět, jak se bude dařit Georgeovi. V průběhu léta se pak rozhodneme.

Vedle varianty obnovení smlouvy s Lewisem Hamiltonem a Valtterim Bottasem tak přibývá ještě stažení Georgea Russella z „hostování“ u Williamsu. Wolffova slova se dají chápat i jako skryté varování vůči Bottasovi.

Muž budoucnosti. George Russell možná dostane již v příští sezoně. Foto: Williams

Russella si Mercedes dlouhodobě připravuje jako budoucí hvězdu a možná došel k názoru, že je vhodná doba dát mu šanci otrkat se vedle legendy. V neposlední řadě vyjde mnohem laciněji než Vettel, což je v současnosti argument jako hrom i pro takového giganta, jakým mateřský koncern Daimler bezesporu je.

Mercedes se každopádně nehodlá ukvapit a vydat se cestou Ferrari. „Postupovalo hodně nezvykle. Prodloužení kontraktu s Leclerkem o pět let rozhodně není standardním řešením. Už delší čas jsme se dozvídali, že mezi Sebem a stájí to neklapalo tak jako dříve,“ prozradil Wolff. „My určitě nechceme před začátkem sezony zveřejnit piloty pro příští rok. S tím, který by eventuálně byl na odchodu, bys musel beztak pracovat a sdílet s ním různá tajemství. Dá se také očekávat negativní dopad na týmového ducha, protože dotyčný se zákonitě postupně ocitá myslí někde jinde.

K hojně probíranému setrvání trojcípé hvězdy v šampionátu zaujal Wolff podle očekávání v zásadě nic neříkající stanovisko: „Marketingový přínos účasti ve formuli 1 je pro Mercedes enormní. Nezapomeňte, že jeho první vyrobený vůz byl závoďák. To ale neznamená, že se o věci nediskutuje. V periodě koronaviru, kdy se mění celý automobilový průmysl, je to přirozené.

Zdroj: FORMULE.cz