Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hamilton se pustil do britské vlády

Hamilton se pustil do britské vlády

Obvinil ji ze ztráty tisíců životů a oslavy rasismu

Lewis Hamilton se prostřednictvím sociální sítě pustil do kritiky britské vlády.

"Jsem zděšen, jak špatně britská vláda zvládla Covid," napsal šestinásobný mistr světa na adresu kabinetu Borise Johnsona, který na začátku pandemie prosazoval vytvoření kolektivní imunity díky velkému počtu nakažených.

"Hranice měly být uzavřeny před dvěma měsíci. Jak jste jen mohli nechat lidi létat do země z cizích států, aniž jste je otestovali? Mohli jste zachránit tisíce životů. Potřebujeme lepší vůdce!," rozohnil se.

Hamilton také vyjádřil podporu protestujícím v Bristolu. Pochod proti rasismu v anglickém městě byl součástí celosvětové vlny podobných protestů, vyvolané zabitím Afroameričana Georgea Floyda. Protestující hodili sochu Edwarda Colstona do místního přístavu.

Edward Colston žil v 17. a na počátku 18. století. Jako bohatý kupec založil charitativní organizaci, která existuje dodnes. V Bristolu financoval školy, nemocnice, kostely a chudobince. Jako člen Royal African Company však vydělával na obchodu s otroky.

"Pokud by tito lidé tu sochu nesvrhli, sochu rasistického obchodníka s otroky, nikdy by nebyla odstraněna. Mluvilo se o přemístění do muzea, ale socha toho muže by měla zůstat na dně moře, stejně jako těla dvaceti tisíc Afričanů, kteří zemřeli a byli hozeni do vody bez jakéhokoli obřadu. Ukradl je jejich rodinám, jejich zemi. Nesmí být oslavován! Socha by měla být nahrazena něčím, co nám bude připomínat ty, kteří byli prodáni a přišli o své životy!," prohlásil.Hamilton.

Hamilton si nebere servítky. Foto: Mercedes

Zdroj: FORMULE.CZ