Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Racing Point se bude stěhovat až za dva roky

Racing Point se bude stěhovat až za dva roky

Výstavba nové továrny musela být odložena

Tak jako mnoho jiných věcí, i výstavba nové továrny týmu Racing Point byla odložena z důvodu koronakrize. Od příštího roku bude tento tým reprezentovat automobilku Aston Martin a zároveň se měl přestěhovat do nové, moderní továrny, která mu má umožnit průnik mezi špičku F1. I celý příští rok však bude muset tým pracovat ve starší a menší továrně.

"Továrna bude," řekl šéf týmu Otmar Szafnauer v rozhovoru pro web Motorsport. "Postavíme ji přesně podle našich potřeb, protože jako Aston Martin chceme zvýšit konkurenceschopnost. V současné budově jsme od roku 1990 a už nám nevyhovuje. Jedinou změnou je, že koronavirus vše zpomalil a těžko s tím můžeme něco dělat. Takže jsme se rozhodli posunout datum stěhování do nové továrny. Obyčejně se ideální příležitost k přestěhování týmu naskýtá v srpnu a původní plán byl udělat to v roce 2021. Místo toho to uskutečníme v srpnu 2022.

Zatím jsme ztratili pouze čtyři měsíce, takže jich nakonec můžeme mít pár navíc. A mít více času je dobré i z pohledu přizpůsobení se nové situaci. Nikdo neví, co přinese budoucnost. Budeme už navždy dodržovat sociální distanc? Budeme muset každého zaměstnance umístit do vlastní kostky z plexiskla? Máme čas zjistit, jak budou muset továrny vypadat, pokud se nikdy nepodaří vyvinout vakcínu."

Oproti původnímu plánu bude továrna rozšířena o prostory designového centra Aston Martinu, které se sem přestěhuje ze základny týmu Red Bull Racing.

Tým Aston Martin bude rok a půl sídlit v továrně, kterou nechal v 90. letech minulého století postavit Eddie Jordan. Foto: Racing Point

Zdroj: FORMULE.CZ