Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Aston Martin chce vítězit v roce 2023

Aston Martin chce vítězit v roce 2023

Už sepsal mistrovský plán

Vzpomínáte na rok 2015 a mistrovský plán obnoveného týmu Renault? Postupné zlepšování, stupně vítězů v roce 2019 a boj o titul v roce 2020. Aston Martin je ještě o něco ambicióznější. Mezi nejlepší se chce zařadit v roce 2023.

"Vypadá to, že k realizaci plánu budeme potřebovat tři roky," cituje oficiální web formule 1 Otmara Szafnauera, šéfa týmu, jenž se bude až do prosince tohoto roku jmenovat Racing Point. "Výstavba nové továrny zabere roky, také budeme muset najít a zaměstnat správné lidi a než změny skončí, nebudeme ve stoprocentní formě. A pak ještě potrvá delší čas, než si lidé zvyknou. Takže máme tříletý plán s tím, že každý další rok má být lepší než předchozí..

Naším cílem je dostat se do top 3, závodit s nejlepšími, vyhrávat závody a pravidelně sbírat pódiová umístění. Pak to už možná nebude top 3, s námi to může být top 4. Nebo bude stejně úspěšný i někdo další a už to bude top 5, ale rozhodně plánujeme být v nejvyšší lize."

Investice do nové továrny odsouhlasil nový majitel Lawrence Stroll ještě předtím, než jej propojil s Aston Martinem, přestože momentálně projekt stojí kvůli koronaviru. Provozní náklady týmu přitom prý zůstávají na minimální úrovni.

"Když přišel Lawrence, hned jsme dostali větší rozpočet. Máme podstatně více peněz, ale musíme říci, že i když teď můžeme utratit o 30-40 % více, stále disponujeme nejnižším rozpočtem a nejmenším počtem lidí. Možná Haas má méně lidí, ale to kvůli tomu, že jejich vozy jsou navrženy a vyrobeny Dallarou," uvedl Szafnauer.

Budoucí Aston Martin si klade vysoké cíle. Foto: Racing Point

Zdroj: FORMULE.CZ