Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Racing Point očekává pád

Racing Point očekává pád

Současný vůz už o moc rychlejší nebude

Šéf týmu Racing Point řekl, že očekává pomalé zhoršování konkurenceschopnosti, hlavně v závěru tohoto roku. Důvodem jsou omezené možnosti vývoje. Ve středu pole letos vídáme souboje týmů Racing Point, Ferrari, McLaren, Renault a příležitostně i AlphaTauri. Z prvních čtyř jmenovaných má Racing Point nejméně zdrojů a brzy přestane pracovat na zlepšování svého aktuálního vozu.

"Náš jediný balík nových dílů pravděpodobně nasadíme v Monze," prozradil šéf týmu, Otmar Szafnauer. "Pokud budou ostatní pokračovat ve vývoji, tak nás budou postupně dohánět a na některých tratích budou rychlejší než my. S tím se musíme smířit. V továrně už přemýšlíme nad vozem pro sezonu 2021."

V tabulce šampionátu je Racing Point, i po odečtení 15 bodů za zadní brzdové kanálky nevyhovující pravidlům, momentálně na výborném třetím místě. Avšak McLaren na něj ztrácí pouze jeden bod a Ferrari dva body.

"Oni mají třetí a my čtvrtý nejrychlejší vůz," řekl Andres Seidl, šéf týmu McLaren, v rozhovoru pro Auto Motor und Sport. "Pokud mám být upřímný, musím uznat, že pokud využijí potenciál svého vozu, tak jsou rychlejší. My za sebou dokážeme udržet Ferrari, Renault, AlphaTauri a jeden vůz Red Bullu."

Szafnauer ví, že Racing Point má za zády dva historicky nejsilnější týmy F1. Foto: Racing Point

zdroj: Originální materiál redakce, titulní foto: Racing Point