Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Kolizi se musejí vyhnout za každou cenu

Kolizi se musejí vyhnout za každou cenu

Takový příkaz dostali jezdci Racing Pointu

Racing Point dostal oba své vozy do druhé startovní řady Velké ceny Maďarska. Fantastický výsledek pro tým, který byl loni až sedmý v Poháru konstruktérů. Po kvalifikaci zjistil, co nejvíce ohrožuje zachování třetího a čtvrtého místa až do cíle závodu. Jezdci byli poučeni, že toto je nejnevhodnější chvíle na vzájemnou kolizi. A aby byli donuceni se držet tohoto nařízení, zprávu o tom dostala také média.

Připomeňme, že Sergio Pérez měl v minulosti množství kolizí s týmovým kolegou Estebanem Oconem a Lance Stroll také není znám zrovna jako gentleman za volantem. Loni, když se stali týmovými kolegy, nebylo mnoho příležitostí ke kolizím, neboť Stroll často jezdil daleko vzadu za Pérezem. Nyní ale mají oba před očima stupně vítězů, kde však pravděpodobně tovární tým Mercedesu nechá místo pouze pro jednoho.

"Musíme být opatrní. V první zatáčce po startu bude nevyhnutné respektovat naše pravidla. Jezdci si navzájem musejí nechat místo. První dvě kola jsou kritická. Chceme mít jistotu, že nedojde ke kolizi, takže s nimi budeme komunikovat. Ujistíme se, že dobro týmu bude mít přednost a nestane se nám, co v minulosti," řekl Otmar Szafnauer, šéf týmu.

"Nesmíme zapomenout, že toto je týmový sport a nám jde v první řadě o to, abychom získali co nejvíce bodů. Beztak se nejspíš nevyhneme soubojům s našimi soupeři. Ferrari zde tradičně bývá silné a na startu bude hned za námi. Nikdo neví, co se stane na startu. Uvidíme."

Tým se obává, co jeho jezdci vyvedou v první zatáčce. Foto: Racing Point

Zdroj. FORMULE.CZ