Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Brawn zaskočil bahrajnského šejcha

Brawn zaskočil bahrajnského šejcha

Dva závody ano, ale…

Sportovní ředitel F1 Ross Brawn představil plán uspořádat dva závody po sobě na okruhu as-Sachír v Bahrajnu. Jeden z nich se přitom má jet na odlišné trati.

Bohužel však předtím pozapomněl o svém nápadu informovat majitele autodromu. „Jeho vyjádření nás poněkud překvapilo,“ přiznal šejch Salman bin Isa Al Chalifa. „Před nějakým časem nás vedení F1 oslovilo, zda bychom byli schopni uskutečnit dva podniky za sebou, kdyby nebylo jiné řešení. Nic jiného nám oficiální cestou nedalo na vědomí. Potom se odmlčelo, protože primárně řešilo evropskou část kalendáře. Vyjádřili jsme se v tom smyslu, že věc prozkoumáme.“ 

Po zrušení VC Singapuru je Bahrajn pro fanoušky další šancí vidět noční závod. Foto: Ferrari

Brawnovu ideu nicméně považuje za zajímavou a realizovatelnou. „Venkovní trať jsme ovšem k závodění ještě nikdy nevyužili. V minulosti sloužila převážně pro firemní akce. Konaly se na ní třeba prezentace značky Rolls-Royce, která si nepřála žádné zatáčky, vyžadující prudké brzdění,“ uvedl šejch. Podstatné však je, že dráha vlastní potřebnou homologaci.

Problém může nastat s něčím jiným. Předpokládá se, že v Bahrajnu se pojede 29. listopadu a 6. prosince. Jenže už 21. listopadu je zde na programu klání vytrvalostního šampionátu WEC. Znamenalo by to nutnost zvládnout tři vrcholné události v průběhu pouhých tří týdnů. Navíc proložené lokálními závody, protože poptávka v regionu vysoce převyšuje nabídku.

Zdroj: FORMULE.cz