Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Norris nepodváděl při měření teploty

Norris nepodváděl při měření teploty

Celé to bylo trošku jinak

Na začátku prvního závodního víkendu sezony obletěly svět fotografie Sebastiana Vettela v rozhovoru s členy týmu Red Bull a bez roušky. Spolu s nimi se objevilo video Landa Norrise, jak si před měřením teploty při vstupu na okruh přikládá na čelo orosenou láhev vody. Avšak Norris a jeho trenér, pokud je vysvětlení McLarenu pravdivé, nepodváděli.

Sestříhané video neukazuje všechno, co se při měření teploty událo. K "incidentu" nedošlo v sobotu, jak naznačoval text doprovázející video, ale již ve čtvrtek. Norris a jeho trenér asi tak 10 minut klábosili na silném slunci, než vykročili ke vchodu. Přístroj snímající teplotu na čele oběma naměřil kolem 50 °C. Normální tělesná teplota končí na 37 °C, smrt nastává při 44 °C a více, z čehož je zřejmé, že přístroj v horkém letním počasí selhal.

Během následného rozhovoru s vedením okruhu Norrisův trenér požádal o změření teploty na spánku nebo uvnitř ucha. Aby ukázal, proč je měření teploty na čele nevhodné, navrhl Norrisovi předvést trik se studenou lahví. Přístroj tentokrát oběma naměřil tělesnou teplotu kolem 30 °C, což je pro změnu stav hodně silného podchlazení.

Měření teploty uvnitř ucha dalo oběma mužům uspokojivý výsledek a byli vpuštěni na okruh.

Norris nepodváděl, jen byl dlouho na sluníčku. Foto: McLaren

Zdroj: FORMULE.CZ