Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Norris se pokusí dostat do vedení

Norris se pokusí dostat do vedení

Takovou příležitost si přece nenechá ujít.

Pokud se Landu Norrisovi po startu naskytne šance zaútočit na Maxe Verstappena a dostat se do vedení závodu, nezaváhá. A takovou šanci může dostat, jelikož v kvalifikaci vybojoval skvělé druhé místo na startu. Trochu paradoxně mu hodně pomohlo, že se na začátku kola ukryl akorát do aerodynamického stínu Maxe Verstappena, který před sebou neměl nikoho.

"Určitě ze sebe vydáme maximum," řekl mladý Angličan o vyhlídkách na VC Rakouska. "Minulý víkend jsme ale neměli ani jen podobnou rychlost jako oni a tento víkend jsme udělali malý krok správným směrem. To samozřejmě nechci být negativní, chci si udržet optimistické nastavení mysli, ale musím být i trochu realista. Takže to bude těžký úkol. Musíme myslet na to, že chceme z tohoto závodu maximum bodů, ale pokud budu mít šanci zaútočit na Maxe a vzít si první místo, tak to určitě zkusím."

Pouze 0.048 sekundy chybělo k tomu, aby Norris získal pole position, ale snaží se na to moc nemyslet.

"Ano, ten zlomek sekundy jsem mohl někde získat, kdybych měl další pokus, jenže Max může říct totéž. Nechtěl jsem zas až tak riskovat, aby se nestalo, že vyjedu ven z trati a stevardi mi vymažou čas."

Norris po kvalifikaci zmínil, že ho těší velké množství fanoušků v oranžových tričkách, barvě McLarenu. Foto: McLaren

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: McLaren