Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Red Bull má problém, kterému nerozumí

Red Bull má problém, kterému nerozumí

Na stupně vítězů není pomyšlení

Minule splakalo nad výsledkem Ferrari, teď Red Bull. V kvalifikaci na VC Maďarska se jeho vozy ukázaly jako nekonkurenceschopné, alespoň v porovnání se špičkou.

Po celý víkend nic nefunguje,“ rozčílil se v rozhovoru pro RTL Max Verstappen. „Nepočítali jsme sice s tím, že budeme nejrychlejší, ale tohle… Nepamatuji si, kdy jsme se takhle courali. Bohužel, to je fakt. Zítra zkusím vybojovat nějaké body.“ Dost skromný cíl. Pro srovnání, loni zde dosáhl v kvalifikaci o 0,3 sekundy lepšího výkonu. Téměř všichni soupeři naopak oproti roku 2019 výrazně zrychlili.

Loni na Hungaroringu vybojoval Verstappen svoje první pole position ve F1... Foto: Red Bull

Obšírněji se rozpovídal pro Sky konzultant Red Bullu pro motorsport Helmut Marko. „Auta jsme přes noc prakticky přestavěli. Přesto pořád narážíme v oblasti aerodynamiky na problémy, jimž nerozumíme a které brání jezdcům dosáhnout alespoň trochu slušných časů. V sektorech dva a tři ztrácíme skoro po půl sekundě. A být za Mercedesem o 1,4 vteřiny – to je prostě hrůza,“ povzdechl si. „Je třeba dát hlavy dohromady a do Silverstone na to přijít, protože může jít o zásadní záležitost. Tady na vítězství nebo pódium nesmíme ani pomyslet. Jedině, kdyby zítra zapršelo, mohli bychom se trochu zlepšit.

Zdroj: FORMULE.cz