Novinky

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

Facebook Instagram

Red Bull vyvíjel vůz špatným směrem

Red Bull vyvíjel vůz špatným směrem

Zůstane Mercedes bez konkurence?

Ferrari již uznalo, že Mercedes je pro něj jakoby v jiné dimenzi. Poté, co červené vozy dostaly v Maďarsku kolo, není problém tomu uvěřit. Jenže problémy má také Red Bull. A pokud je to tak, jak líčí Helmut Marko, černé šípy mohou zůstat bez skutečného konkurenta až do konce sezony. V Rakousku si ještě Red Bull myslel, že zaostává pouze kvůli motoru Honda, který ale nemohl být hlavním problémem na klikatém Hungaroringu.

"Jsme strašně pomalí, je to špatné," řekl šéf motorsportu Red Bullu v rozhovoru pro ORF. "Takto pomalí jsme už dlouho nebyli. Vývoj pravděpodobně někde odbočil špatným směrem. Před Silverstone máme trochu času, takže můžeme hledat fundamentální problém. Víme pouze, že bychom měli hledat v oblasti šasi. Ztratit 1,4 sekundy (v kvalifikaci) na okruhu jako Hungaroring, to je šíleně moc!"

Christian Horner zůstává optimistou. Domnívá se, že problém nemusí být v konceptu vozu, pouze v některé jeho části, která kazí aerodynamiku a vyvážení.

"Vidíme anomálie," uvedl šéf týmu Red Bull pro auto motor und sport. "Aerodynamika nefunguje, jak jsme očekávali. Ale řekl bych, že fundamentální věci jsou v pořádku. Musíme pouze najít cestu k rychlosti, kterou nám ukázaly simulace. Pak budeme Mercedesu mnohem blíže."

Pokud má pravdu Marko, Mercedes zůstane na špici osamocený. Foto: Red Bull

Zdroj: FORMULE.CZ