Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Norris pomáhal balit

Norris pomáhal balit

Po zničeném závodě alespoň týmu podal pomocnou ruku

Po dvou vydařených závodech na začátku sezony se Norrisovi povedlo jeden pokazit. Zatímco jeho týmový kolega v Maďarsku bojoval o bodovaná místa, on strávil prakticky celý závod na chvostu pole.

"Tým odvedl dobrou práci. Možná zastávky v boxech nebyly excelentní, ale beztak jsem jimi nic neztratil. To já jsem zklamal tým. Byl to asi nejhorší start v celém mém životě," sypal si po závodě popel na hlavu. "Chtěl jsem získat pozice, ale když na mokré trati útočíte, tak ztratíte. Prostě jsem všechno pokazil. Na této trati se velmi těžko předjíždí, takže jsem pak už nemohl nic dělat. Zkoušel jsem to, ale na lepší než 13. místo jsem nedosáhl.

Vcelku mám za sebou tři pozitivní víkendy. V některých věcech jsem se opravdu zlepšil, ale ještě nejsem takovým závodníkem, jakým bych chtěl být."

Lando se pak týmu omluvil formou pomocné ruky. Dokonce dvou. Po závodu nehleděl na únavu, večer si natáhl gumové rukavice, vzal nářadí a pomáhal rozebírat svůj MCL35. Někdo v tom může vidět prázdné gesto pro objektiv fotoaparátu, ale po třech týdnech v sociální bublině se už asi každý ze závodního týmu těšil domů.

"Pokud chcete být rychlí, jděte sami. Pokud chcete zajít daleko, držte se spolu. Pro můj tým to byly tři dlouhé týdny. Napadlo mě, že neodmítnou dvě další ruce," napsal Norris na svůj twitter.

Pro mechaniky závod nekončí šachovnicovou vlajkou. Foto: McLaren

Zdroj: FORMULE.CZ