Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Penske zvažuje koupi oválu v Iowě

Penske zvažuje koupi oválu v Iowě

Trati reálně hrozí uzavření

Před lety provozoval několik okruhů, například ovály v Michiganu, Fontaně či Nazarethu. V roce 1999 Roger Penske okruhy prodal International Speedway Corporation, tedy NASCARu, teď se k vlastnictví závodních tratí vrací. Vloni Penske koupil hned tu nejznámější – Indianapolis Motor Speedway. Podle webu Racer nyní zvažuje koupi další trati – Iowa Speedway.

Krátký ovál v Iowě vlastní International Speedway Corporation (ISC), ale okruh zrovna neprosperuje. NASCAR z něj stáhl své závody a propustil většinu zaměstnanců. Hlavním artiklem, který trať dnes nabízí fanouškům, je IndyCar Series, také vlastněná Penskem.

Roger Penske vloni zažil skvělý rok. Jeho jezdci vyhráli Indy500 i šampionát IndyCar, koupil si IndyCar a Indianapolis Motor Speedway a dostal nejvyšší americké státní vyznamenání. Foto: The White House

IndyCar v posledních letech předváděla v Iowě jedny z nejlepších závodů. Navíc, především pokud jde o ovály, nemá si zrovna moc kde vybírat. Proto je Penske údajně rozhodnutý udělat vše, co bude v jeho silách, aby trať zůstala v provozu.

„V tuto chvíli je to trať vlastněná ISC a my bychom si ji rádi v příštích letech pronajímali. Letos jsme měli smlouvu, podle níž jsme byli promotérem, takže jsme si trať jen pronajali. Takhle bychom to dělali rádi i do budoucna,“ komentoval Penske spekulace Raceru, že by si okruh chtěl koupit.

Zdroj: Racer