Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

IndyCar nahradila závody na západním pobřeží

IndyCar nahradila závody na západním pobřeží

Laguna Seca jedná o prodloužení smlouvy

Kvůli pandemii koronaviru musela IndyCar zrušit tři plánované závody na západním pobřeží USA, kde je situace nyní velmi špatná. Šlo o zářijové závody v Portlandu a dvojici podniků na okruhu Laguna Seca v Kalifornii. Nahradila je přidaná klání v rámci již oznámených závodních víkendů.

Příští víkend v Ohiu se tak pojede dvakrát, stejně tak na oválu u St. Louis a v Indianapolisu na okruhu uvnitř oválu. Do konce sezony nás tak čeká již jen pět závodních víkendů, kromě zmíněných pak ještě Indy500 (23. srpna) a finále v ulicích St. Petersburgu.

„Naši fanoušci si užili vzrušující závodní víkendy se dvěma podniky, které jsme letos měli na Road Americe a Iowa Speedway. Těšíme se, že jim poskytneme další vzrušující zábavu na těchto špičkových tratích,“ uvedl prezident Penske Entertainment Corp., majitele IndyCar Series, Mark Miles.

Kalifornský okruh Laguna Seca letos v IndyCar neuvidíme. Foto: IndyCar

Podle IndyCar bylo rozhodnutí zrušit závody v Portlandu a na okruhu Laguna Seca konsensuálním mezi IndyCar a promotéry. Série slibuje, že se na obě tratě v příštím roce vrátí.

Pokud jde o Lagunu Secu, ze smlouvy mezi IndyCar a okruhem bude zbývat ještě jeden rok. Web Racer přišel s informací, že IndyCar jedná s majitelem okruhu o prodloužení spolupráce.

„Ve skutečnosti jsme uprostřed jednání, velmi vážných, o tříletém prodloužení. Chci je tady, oni se sem mají zájem vracet,“ řekl Raceru manažer okruhu John Narigi.

Zdroje: IndyCar, Racer. Úvodní foto: IndyCar