Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Pulcini se vrací

Pulcini se vrací

V Barceloně nahradí Barnicoata

V loňské sezoně FIA F3 jsme mohli vídat Leonarda Pulciniho u týmu Hitech Grand Prix. Během ní se Italovi zadařilo nejvíce ve druhém víkendovém závodě v Silverstone, v němž si dojel pro vítězství. Celkově obsadil osmé místo.

Pro rok 2020 se sice Pulcini přesunul do italského šampionátu GT, kde reprezentuje barvy stáje Vincenzo Sospiri Racing, na FIA F3 ale stále nezanevřel. Minimálně ještě jednou se v ní totiž objeví. Stane se tak během nadcházejícího víkendu ve španělské Barceloně. V sestavě Carlinu nahradí Bena Barnicoata. Tomu účast v Katalánsku nedovolí závazky v britské GT sérii, která o víkendu zavítá do Donington Parku.

Během své exkurze do FIA F3 si Ben Barnicoat připsal na konto jeden bod. Foto: Carlin

„Že jsem byl povolán zpět do šampionátu FIA F3, bylo něco nečekaného. Jsem ale samozřejmě nadšený, že se mohu vrátit zpět do auta a jakýmkoli způsobem pomoci Carlinu,“ uvedl dvaadvacetiletý Říman. „Jako jezdec chcete závodit při každé příležitosti. Je tedy vzrušující, že se v Barceloně znovu objevím na dráze s vozem F3,“ dodal. „Tým v posledních týdnech zcela zjevně dosáhl hodně dobrého pokroku a budeme tvrdě pracovat na tom, abychom tento víkend v tomto trendu pokračovali.“

Pulciniho jsme dříve mohli vídat také v předchůdkyni současné FIA F3, tedy v GP3. V tomto seriálu účinkoval v letech 2017 a 2018. Zatímco v první zmíněné sezoně si jako pilot Ardenu připsal jedno umístění na stupních vítězů a celkově obsadil 14. místo, v roce 2018 v barvách týmu Campos získal dvě vítězství a v šampionátu se umístil jako čtvrtý. Jeho jediný titul na scéně formulových závodů se datuje k roku 2016, kdy ovládl Euroformuli Open. Opět se tak stalo s Camposem.

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Hitech Grand Prix