Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hamilton si v Monze nekleknul

Hamilton si v Monze nekleknul

Nestihl to, byl na WC

Od začátku sezony si jezdci před startem oblékají trička s protirasistickým heslem, jako reakci na dění ve světě, hlavně v USA. Někteří si také kleknou, jiní si kleknout odmítají. Můžeme tipovat, že ti, kteří zůstanou stát, nechtějí být spojováni s hnutím Black Lives Matter, které sice nemá monopol na klekání, ale v tomto tématu je s ním spojováno. Lewise Hamiltona pak můžeme považovat za samozvaného lídra boje proti rasismu ve F1.

Po zahájení sezony za oponou i v médiích přesvědčoval neklekající kolegy, aby si příště klekli. Také kritizoval F1 za to, že klekací ceremoniál trvá příliš krátce a je příliš v ústraní. A když si v Monze před VC Itálie většina jezdců klekla a další alespoň stáli s vážnými tvářemi za nimi, zatímco Lewis Hamilton ztratil pojem o čase a celou věc propásl.

"Nevyšlo mi načasování," vysvětluje úřadující šampion. "Dostal jsem garáž na vzdálenějším konci. Vrátil jsem se do garáže a nestihl jsem se vrátit. Myslel jsem si, že to stihnu. Obyčejně mě upozorní někdo z týmu. Vyrazil jsem hned, když mi bylo řečeno, že bych už měl jít, ale než jsem přišel, ostatní už vstali. Přišel jsem o to, ale není to konec světa. Alespoň jsem viděl, že i lidé z mého týmu si nadále klekají. Mám z toho radost. Příště si to prostě lépe načasujeme. Možná bych nemusel chodit celou cestu zpět, když je garáž tak daleko. Předtím vždy byla toaleta i někde poblíž."

Na fotografiích s klečícími jezdci z Monzy nejsou vidět ani závodníci Ferrari. Buď je to proto, že se doma chtěli vyhnout kontroverzi, nebo proto, že mají garáž hned vedle Mercedesu…

Potřeba byla silnější a toaleta daleko. foto: Mercedes

zdroj: Originální materiál redakce, titulní foto: Mercedes