Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Pekař se přesouvá do TCR

Pekař se přesouvá do TCR

Zazávodí si už na konci měsíce

Tomáše Pekaře čeká na konci měsíce návrat za volant vozu specifikace TCR. Český závodník totiž nastoupí v barvách svého vlastního týmu Carpek Racing do finálového podniku letošní sezony TCR Eastern Europe, který se uskuteční o víkendu 24.-25. října na maďarském Hungaroringu. Závodit bude s vozem Cupra Leon TCR.

Na rozdíl od Pekařova prvního startu v tomto šampionátu, který se odehrál loni na Red Bull Ringu s vozem Renault Mégane R.S TCR a během něhož si mělnický závodník připsal čtvrté, respektive první místo, ale tentokrát nepůjde o jednorázovou záležitost. V plánu je totiž rovněž účast v kompletní sezoně 2021, a to se stejným týmem i technikou jako v Maďarsku.

„Rozhodli jsme se vstoupit do TCR Eastern Europe a v Maďarsku absolvujeme poslední podnik letošní sezony. Nastoupíme se starším vozem Cupra Leon TCR. Ten jsme před nedávnem koupili od týmu Vekra Racing. V příštím roce bychom rádi v TCR Eastern Europe odjeli celou sezonu. Tento šampionát se mi líbí. Je to kvalitně obsazená série. O přestupu sem navíc do budoucna uvažují i naši ostatní jezdci. Jde tedy o logický krok,“ oznámil Pekař.

Premiérové vystoupení Tomáše Pekaře v TCR Eastern Europe bylo úspěšné. Budou takové i jeho další starty? Foto: Carpek Racing

S výjimkou maďarského vystoupení v TCR Eastern Europe letos ještě Pekaře čekají také dva závodní víkendy Renault Clio Cupu Central Europe na Nürburgringu (16.-18. října) a v Oscherslebenu (13.-14. listopadu). V tomto šampionátu Pekařovi momentálně patří vedoucí příčka s náskokem 47 bodů před druhým Sebastiaanem Bleekemolenem a pokud se mu podaří sezonu dotáhnout do vítězného konce, připíše si v této sérii třetí titul. Předtím slavil v sezonách 2017 a 2019.

Zdroj: TCR Eastern Europe, úvodní foto: Carpek Racing