Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

V pátek na Nürburgringu motory nezazněly

V pátek na Nürburgringu motory nezazněly

VC Eifelu – 2. trénink

Bohužel ani druhý trénink na Nürburgringu nezačal podle plánu v 15 hodin. Po dvou odkladech nakonec došlo k jeho zrušení.

Počasí, které zlikvidovalo už ten předchozí, se totiž ne a ne umoudřit. S deštěm a pořádnou zimou (teploměr ukazoval pouhých jedenáct stupňů) by si týmy ještě nějak poradily, přetrvávající mizerná viditelnost však nadále bránila případnému startu záchranářského vrtulníku.

Aby těch špatných zvěstí nebylo málo, Mercedes přiznal, že další jeho člen měl pozitivní test na koronavirus. Podle šéfa stáje Tota Wolffa však její účast ve VC Eifelu není ohrožena. Z Velké Británie byl promptně povolán náhradník. Naštěstí oba nakažení zatím nevykazují žádné příznaky onemocnění. 

Dnešním jediným vítězem na Nürburgringu byl déšť. Foto: AlphaTauri

Němečtí fandové pak museli skousnout prohlášení principála Scuderie Mattii Binotta, že Mick Schumacher dostane další páteční šanci nejdříve v závěrečném podniku sezony v Abú Zabí. On sám potvrdil, že se nechystá ani na privátní test se starším monopostem.

V 15.30 hodin se objevila víceméně očekávaná zpráva o dalším posunu případného začátku na 16. hodinu. Znamenalo to, že jezdci se za celý den svezou maximálně po dobu 30 minut. Ani tomu však již téměř nikdo nevěřil.

A skutečně. Úderem šestnácté hodiny musel ředitel velké ceny Michael Masi hodit definitivně ručník do ringu. Předtím v rozhovoru pro Sky nicméně potvrdil, že meteorologická předpověď na sobotu a neděli je mnohem příznivější. Pro všechny případy však jeho lidé pracují na krizovém plánu.

Zdroj: vlastní reportáž redakce, úvodní foto: Red Bull