Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Grosjean a Magnussen opouštějí Haas

Grosjean a Magnussen opouštějí Haas

Tým je již nebude potřebovat.

Romain Grosjean dnes prostřednictvím sociálních sítí oznámil, že jeho působení v týmu Haas letos skončí. Francouzský jezdec závodí za tento tým od jeho vzniku, od roku 2016. Rok 2021 bude tedy prvním v historii tohoto týmu bez Grosjeana.

"Poslední kapitola byla napsána a kniha dokončena," napsal fanouškům Grosjean. "S týmem Haas F1 jsem byl od jeho prvního závodu. Bylo to pět let vzestupů i pádů. Ve 92 závodech jsme získali 110 bodů, ale stálo to za to. Hodně jsem se naučil, díky tomu je ze mě lepší jezdec i lepší člověk. A také jsem pomohl lidem tohoto týmu, co mě u srdce hřeje ještě více než šílené první závody sezony 2016 nebo čtvrté místo z VC Rakouska 2018. Týmu přeji mnoho budoucích úspěchů."

Grosjean měl v Haasu pouze dva týmové kolegy. V prvním roce tým zaměstnal Estebana Gutiérreze, ale už v následující sezoně ho vystřídal Kevin Magnussen. Ten svůj odchod z Haasu na konci aktuální sezony oznámil jen chvíli po Grosjeanovi, také prostřednictvím sociálních sítí.

"Sezona 2020 bude mou poslední s týmem Haas," napsal Magnussen svým fanouškům. "S týmem jsem prožil čtyři skvělé roky, odnáším si vzpomínky na fantastické dobrodružství. Užíval jsem si, že jsem členem zcela nového týmu. Získal jsem tak ohromné ​​množství nových zkušeností, díky čemuž je teď ze mě lepší jezdec. Rád bych touto cestou poděkoval Genemu (Haasovi, majiteli týmu), Günterovi (Steinerovi, šéfovi týmu) a všem lidem v závodním týmu za jejich oddanost a důvěru, kterou do mě vkládali v uplynulých čtyřech letech."

Grosjean před časem přiznal, že jej zajímá projekt Peugeotu, který chce od roku 2022 závodit v nejvyšší kategorii WEC, zatímco Magnussen je spojován s americkou sérií IndyCar.

Čtyři roky byli týmovými kolegy, teď společně oznámili odchod z týmu. Foto: Haas

Šéf Haasu samozřejmě oběma jezdcům poděkoval a podotkl, že ještě není konec, ještě je čeká posledních šest závodů sezony 2020. Zajímavé ale je, že on o jejich odchodu ví už dva nebo tři týdny. Jezdcům to oznámil minulý týden, aby měli lepší šanci sehnat místo v jiném týmu, což se jim ale pravděpodobně beztak nepodaří.

Na jejich místa zahraniční média tipují nováčky Nikitu Mazepina a Micka Schumachera. Mazepin týmu přinese sponzorské peníze svého otce, Schumacher vede šampionát F2 a je chráněncem Ferrari. To údajně chce dát Antoniovi Giovinazzimu další rok v týmu Alfa Romeo, kde by tedy pravděpodobně závodil po boku Kimiho Räikkönena, takže Schumachera plánuje umístit do Haasu.

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Haas