Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ricciarda překvapila zpráva o Grosjeanově setrvání

Ricciarda překvapila zpráva o Grosjeanově setrvání

Příští rok s ním už na trati nepočítal

Daniel Ricciardo přiznal, že byl hodně překvapený, když se dozvěděl o setrvání Romaina Grosjeana v týmu Haas. Mimo jiné je kvůli tomu pravděpodobné, že příští rok ve F1 neuvidíme jeho současného týmového kolegu Nika Hülkenberga. Grosjeana už viděl někde jinde.

"Pouze pár dní předtím jsem slyšel, že bude závodit ve formuli E," řekl jezdec Renaultu v rozhovoru pro francouzské RMC Sport v reakci na zprávu o tom, že s Grosjeanem se budou na trati potkávat i příští rok.

"Myslel jsem, že ve F1 končí. Hlavně v posledních letech podával nevyrovnané výkony. Možná už bylo načase, aby zkusil něco jiného. Proto jsem byl trochu překvapen, ale ne zas tak moc. Když dostanete šanci zůstat ve F1, tak je to lepší možnost."

Je třeba říci, že Grosjean ani neskrývá, že uvažoval o špičkovém týmu v méně prestižní sérii.

"Od roku 2011 jsem nezískal žádný titul," citoval jezdce Haasu francouzské Auto Hebdo. "A od roku 2013 jsem neměl vůz schopný dovézt mě na stupně vítězů. To pak občas máte pocit, jako byste museli hrát tenis s pingpongovou raketou. Přemýšlel jsem, jestli ještě chci pokračovat v tomto boji Davida s Goliášem. Nebylo by mi lépe v šampionátu, který by byl sice menší, ale mohl bych v něm bojovat o vítězství? Je důležité položit si tyto otázky. Jenže odpověď byla jasná. Chci zůstat ve F1."