Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Grosjean beztak netoužil po Räikkönenově místě

Grosjean beztak netoužil po Räikkönenově místě

U Haasu je velmi dobře, je to příjemný tým.

Nová smlouva s Ferrari potěšila Kimiho Räikkönena a jeho fanoušky, ale Finovi mladší soupeři s ním jistě jeho nadšení nesdílejí. Novináři se šli zeptat i Romaina Grosjeana, který se loni vzdal možnosti závodit za tovární tým Renaultu a přestoupil do nového malého týmu Haas, který těsně spolupracuje s Ferrari. Po fantastickém začátku sezóny se Francouz rychle stal favoritem médií na získání Räikkonenovy sedačky, ale on sám nyní tvrdí, že nikdy netoužil z Haasu odejít po jediné sezoně.

"Popravdě řečeno, ani moc ne. I příští rok budu nosit tyto barvy!" odpověděl Grosjean na otázku, zda ho zpráva o rozhodnutí Ferrari zklamala.

"Je to fajn, je to pro něj skvělé. Je to nejlepší tým, nebo alespoň tým, ve kterém byste chtěli být. Takže dobře pro Kimiho. Nyní je ale jasné, že Kimi zůstává a trh se částečně uzavřel. Vždy chcete být v týmu, ve kterém byste se mohli stát mistrem světa, ale nejsem zoufalý, protože u Haasu se cítím velmi dobře a máme toho hodně před sebou. Jsem si jistý, že příští rok můžeme hodně překvapit."

Francouzský jezdec si zároveň zachovává naději, že příští rok to už bude poslední Räikkönenova sezóna a on dostane nabídku obsadit jeho místo v Maranellu.

"To by bylo úžasné. Nikdy jsem netajil, že chci získat titul a jezdit za velký tým. Ale v Haasu jsem objevil velmi příjemný tým a společně odvádíme úžasnou práci, takže jsem hrdý, že jsem jeho součástí."
 
Zklamání už popřel i Sergio Pérez a také tu máme krátké vyjádření od Valtteriho Bottase.

"Očividně se rozhodli. Dobře pro Kimiho. Já jsem momentálně jezdcem Williamsu, takže se mě to netýká," řekl Räikkönenův krajan.