Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Haas si ponechá Magnussena i Grosjeana

Haas si ponechá Magnussena i Grosjeana

Už jim připravuje vůz na sezonu 2018.

Oficiální web F1 udělal rozhovor s Gene Haasem a zajímala ho otázka jezdců. Americký tým loni absolvoval první sezonu v F1 s Romainem Grosjeanem a Estebanem Gutiérrezem. Ve druhé sezoně vyměnil Gutiérreze Kevin Magnussen, získaný z Renaultu. Je Dán lepším jezdcem než jeho mexický předchůdce?

"Esteban byl dobrý, v podstatě stejně rychlý jako Romain," řekl americký podnikatel. "Ale Kevin má navrch díky zkušenostem. Ví, jak se získávají body, což byl i hlavní důvod přivést ho k nám. Nyní máme dobrou šanci bodovat s Kevinem i s Romainem. Máme 29 bodů, tolik jsme měli i loni v této době, ale do konce sezony jsme už nezískali ani bod. Takže pokud do konce sezony přidáme dalších 29 bodů, bude to skvělé."

Magnussena Haas získal i díky nabídce víceletého kontraktu, takže se nečekalo, že by se svezl na letošním přestupovém kolotoči. Když Grosjean přestupoval do Haasu, říkalo se, že hledá cestičku do Ferrari, se kterým má Haas technologické partnerství. Po skvělém začátku sezony 2016 to vypadalo poměrně reálně, ale Kimi Räikkönen svou kariéru neukončil a nyní je Haas přesvědčen, že jeho jezdecká dvojice zůstane nezměněna. "Příští rok budeme mít současné jezdce. A vzhledem k dalším aspektům, v nichž zachováváme kontinuitu, budeme příští rok lepší závodníci."

Günther Steiner, šéf týmu, prozradil, že vývoj současného vozu je ukončen a inženýři již myslí na sezonu 2018.

"Už nyní jsme plně soustředěni na sezonu 2018," citují Steinera dánské noviny Ekstra Bladet.