Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Budoucnost Haasu zůstává nejistá

Budoucnost Haasu zůstává nejistá

Grosjean o ní nic neví

Romain Grosjean nejenže neví, zda bude příští rok závodit za tým Haas. On ani neví, zda tým Haas bude příští rok existovat. Jako všichni ostatní majitelé stájí, ani Gene Haas ještě nepodepsal novou Concordskou dohodu a na konci roku může svůj tým bez problémů zrušit. Problémem by mohlo být další udržování týmu se slabými výsledky a bez větších sponzorů. I tento rok rozpočet týmu do značné míry naplňuje Haas Automation, společnost vyrábějící obráběcí stroje, která bude patrně také zasažena krizí.

"Je tu spousta otazníků," připouští francouzský jezdec. "Řekněme si to na rovinu, hlavní otázkou je, zda Haas zůstane ve F1. Jaké mám další možnosti? Tento rok se přestupový kolotoč roztočil rychle, když Ferrari oznámilo své rozhodnutí, což byla první kostka domina. Uvidíme. Mám i hrubou představu o tom, co bych chtěl dělat po formuli 1."

Takže o budoucnosti Haasu neví vůbec nic?

"Nic. Mám za to, že ještě není rozhodnuto. Takže ani není co říct. Musíme pokračovat v naší práci. Závodit, jak jsme závodili v Rakousku. Maximalizovat výkon týmu, strategii, jezdecké výkony a dosáhnout co nejlepší výsledek. Jednoho dne nám Gene oznámí své rozhodnutí. Do té doby nebude nic, co bych k tomu mohl říct. I pro dobro F1 doufám, že Haas bude na startu příští sezony. Evidentně je to nejúspěšnější z týmů, které se v posledních letech pokoušely usadit ve F1," přeje si Grosjean.

Haas v roce 2016 vkročil do F1 ve velkém stylu a Grosjean získal body ve třech z prvních čtyř závodů. V prvních dvou letech skončil tým na osmém místě v Poháru konstruktérů, hlavně kvůli slabšímu vývoji vozu během sezony, ale v roce 2018 obsadil výbornou pátou pozici. O to hůře se vyrovnává s loňskou devátou příčkou i slabým začátkem sezony 2020.

V Haasu již delší dobu panuje nejistota. Foto: Haas

Zdroj: FORMULE.CZ