Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Irvine tleská Ralfovi Schumacherovi

Irvine tleská Ralfovi Schumacherovi

'Ralf se uchyluje k zoufalému jednání.'

Bývalý pilot Ferrari a Jaguaru, pEddie Irvine, příšel s dalším ze svých originálních prohlášení. Ir si tentokrát vzal na mušku pilota Williamsu Ralfa Schumachera. Němec sklidil od Irvina potlesk za to, že dal během Grand Prix Malajsie volný průchod svým pocitům. Eddie měl na mysli kontroverzní komentáře německého pilota na adresu svého týmového kolegy Juana Pablo Montoyi. Ralf během tiskové konference Montoyovi důrazně vzkázal, že pokud se pokusí o další agresivní manévr, nebude váhat a pošle jej mimo trať. Irvine spory mezi Němcem a Kolumbijcem již dříve předpovídal. Eddie si myslí, že je to pouze začátek a že během letošní sezóny můžeme být svědky ještě mnoha pikantních situací.
 
'Moje předsezónní předpověď, že v táboře BMW Williams nastanou potíže, se začíná naplňovat. Ralf Schumacher říká, že dostane týmového kolegu Juana Pabla Montoyu z tratě, pokud bude Kolumbijec jezdit tvrdě,' uvedl Eddie.
 
'Mladší z bratří Schumacherů je vyveden z míry způsobem, jakým se jej Montoya pokusil v Melbourne předjet. Prohlášení, že je někdo připraven poslat svého týmového kolegu mimo dráhu není pro Williams zrovna nejlepší. Je to ale skvělé pro fanoušky. Tleskám Schumacherovi za takové prohlášení, protože všude okolo jsou politicky korektní jezdci.'
 
Podle Irvina byl úvodní závod letošní sezóny jedním z nejnudnějších, u kterých měl to potěšení usnout. Eddie přičítá Ralfovu hysterii probíhajícím jednáním o smlouvě.
 
Podle Eddieho můžeme očekávat, že ve světle jednání s Renaultem a Toyotou skončí Ralf mnohem níže na startovním roštu sezóny 2005, než si v tuto chvíli dokáže představit.
 
'Ralf působí uraženým dojmem, protože ho Frank Williams kope do zadní části těla tím, že jej nutí akceptovat velké snížení platu, pokud chce i nadále setrvat v týmu. Ralf se uchyluje k zoufalému jednání ve snaze dokázat, že představuje dobrou investici. Byl spojován s Renaultem a Toyotou, ale způsob jakým se vyrovnává s věcmi může také znamenat, že se příští rok na startovním roštu propadne, nebo skončí bez angažmá, protože zbytečně riskuje.'