Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Pérez popohání Red Bull

Pérez popohání Red Bull

Prý už nebude dlouho čekat

Týmy Williams a Alfa Romeo tento týden potvrdily, že jejich jezdecké dvojice se příští rok nezmění. Ferrari k tomu ještě nepřímo potvrdilo, že jednoho jezdce ze svého juniorského programu plánuje umístit do týmu Haas. Takže volných sedaček zůstalo už jen pár. A jelikož Sergia Péreze s velmi velkou pravděpodobností neuvidíme ani u Mercedesu, ani u AlphaTauri, zůstává mu dostupné jedno volné místo u Haasu a možná i u Red Bullu, kde se Alexander Albon dost trápí. Samozřejmě, chtěl by to druhé, jenže Red Bull ho nechává čekat.

"Podle mě tito jezdci upřednostní Red Bull před jakýmkoli jiným ještě volným místem, takže si myslím, že počkají na naše rozhodnutí," řekl minulý víkend Christian Horner, když se ho ptali na Sergia Péreze a Nika Hülkenberga.

"Všechno má své meze," odpověděl mu Pérez v Itálii. "Je určité období, ve kterém můžete zariskovat a pouze čekat, jak se věci vyvinou. Jenže konec sezony je blízko a všechny týmy již potřebují dořešit svou budoucnost, a to i ohledně jezdců. Myslím na všechny své možnosti a prostě už nemohu dlouho čekat."

Také u Haasu mají Pérez a jeho mexičtí sponzoři tvrdou konkurenci. S americkým týmem komunikují Nikita Mazepin a jeho otec Dimitrij, ruský miliardář.

Mnoho let po nuceném odchodu z McLarenu se Pérezovi rýsuje druhá šance ve velkém týmu. Foto: Racing Point

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Racing Point