Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Mercedes oslavoval sedmý pohár konstruktérů

Mercedes oslavoval sedmý pohár konstruktérů

Může být poslední s Hamiltonem?

Tým Mercedes po Velké ceně Emilie-Romagni oslavoval zisk sedmého Poháru konstruktérů v řadě. Úspěch, jaký nemá v historii F1 obdoby. V centru oslav byl přirozeně vítěz závodu a již téměř jistý sedminásobný mistr světa Lewis Hamilton.

"Tým, který je tady se mnou, ale i muži a ženy v továrně, v Brackley i v Brixworthu, to jsou praví neopěvovaní hrdinové," poděkoval Hamilton. "Jsou to oni, kteří se nikdy nevzdávají, postupují, zlepšují a inovují. Lidé, kteří to sledují, si mohou myslet, že jsme si na takové momenty zvykli, že to pro nás nic neznamená. Ale s tímto týmem je to pokaždé jako poprvé, díky fantastické atmosféře v něm.

Navždy, navždy budu vděčný každému, kdo přikládá ruku k dílu a přispěl k překonání rekordu. Tohle ještě žádný tým nedokázal. Neuvěřitelné. Je to neuvěřitelné a my to dokážeme opakovat rok co rok. Sice podáváme špičkové výkony, ale není snadné pokračovat v tom víkend co víkend. Jsme sedminásobní šampioni. Jednoho dne o tom budu vyprávět vnoučatům."

Mercedes ještě před oslavou vrátil Ferrari úlomek nalezený v podlaze Bottasova vozu. Foto: Mercedes

Hamilton však neudržel pouze pozitivní tón. Poprvé za dlouhou dobu připustil, že není jisté, že za Mercedes bude závodit i příští rok.

"Ani nevím, jestli já tady budu příští rok," řekl britský jezdec v reakci na zprávu, že Toto Wolff se chce pomalu stáhnout z pozice šéfa týmu. "Hodně spolu mluvíme, já a Toto, takže vím o jeho duševním rozpoložení. Táhneme to tady společně. I já jsem tu velmi, velmi dlouho, takže dokážu pochopit, že by už chtěl vypnout a být více s rodinou a dělat jiné věci."

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Mercedes