Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Pérez možná bude mít rok volna

Pérez možná bude mít rok volna

Všechno už vsadil na jedinou kartu.

Sergio Pérez poprvé připustil možnost, že příští rok nebude závodit ve F1. Mexičan přišel o místo u týmu Racing Point, přestože měl podepsaný kontrakt. Od té doby bylo jeho jméno spojováno s týmy Alfa Romeo, Williams i Haas. Jenže první dvě jmenované stáje oznámily, že si ponechají současnou jezdeckou dvojici, a šeptá se, že za Haas bude kromě Micka Schumachera závodit i další nováček.

Pérez se mezitím plně soustředil na získání místa u týmu Red Bull, v němž nepanuje spokojenost s výkony Alexandera Albona, ale Pierre Gasly a Daniil Kvjat mají dveře zavřeny. Pokud to Pérezovi nevyjde, jiné místo již velmi pravděpodobně nenajde.

"Teď můžu pouze čekat," řekl 30letý jezdec v Turecku. "Sezona za chvíli skončí. Jak jsem řekl, dokud tým nemá oficiálně potvrzenou jezdeckou dvojici, tak je všechno možné. Každý takový tým beru jako příležitost. Jenže konec sezony je již opravdu blízko a už bych si rád dělal plány. Vše se odehrává příliš pozdě, vždyť se už blíží prosinec! Ale s tím nic nenadělám.

Vše se zpozdilo a zdá se, že odpověď na otázku, zda příští rok budu závodit ve F1 nebo ne, se dozvím až na konci roku. Takže je možné, že budu mít roční pauzu. Je taková možnost. Uvidíme, co se stane v příštích týdnech."

Pérez je ve F1 od roku 2011 a ještě nevyhrál velkou cenu, na závodnický důchod ale nepomýšlí. Foto: Racing Point

Zdroj: RaceFans, úvodní foto: Racing Point