Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Schumacher se nechce unáhlit

Schumacher se nechce unáhlit

V Bahrajnu musí být chytrý

Letošní sezonu formule 2 čekají v Bahrajnu tento a příští víkend závěrečné dva podniky. V roli vedoucího muže šampionátu do nich vstupuje Mick Schumacher, který se může na prvním místě těšit z náskoku 22 bodů před druhým Callumem Ilottem. Nechce ale říkat hop, dokud nepřeskočí.

„Myslím si, že v tuto chvíli je těžké o tom (o šancích na titul – pozn. red.) mluvit. Ve hře je stále 96 bodů. Všechno je otevřené. Myslím si, že první šestka (ve skutečnosti má alespoň matematickou šanci na titul devět jezdců – pozn. red.) stále může vyhrát, takže všechno je otevřené. Pro mě je velmi důležité soustředit se na to, abych se i nadále zlepšoval, učil a abych zkrátka po tom (titulu – pozn. red.) šel,“ říká německý jezdec.

Syn Michaela Schumachera dále uvádí, že chce ke zbývajícím závodům přistoupit s rozvahou: „Myslím si, že v posledních dvou podnicích musíme být chytří. Jestliže bude správná chvíle pro útok, zaútočíme. A pokud bude vhodný moment pro bránění pozice, učiníme tak. Je to jenom o tom být chytrý, chápat situaci a spočítat si to.“

Mick Schumacher letos zatím stanul na nejvyšším stupni dvakrát. Foto: Prema

Kromě Schumachera a Ilotta mohou stále pomýšlet na celkové prvenství také třetí Juki Cunoda (na Schumachera ztrácí 44 bodů), čtvrtý Christian Lundgaard (-46 bodů), pátý Robert Švarcman (-51 bodů), šestý Nikita Mazepin (-51 bodů), sedmý Louis Delétraz (-69 bodů), osmý Guanju Žou (-71,5 bodu) a devátý Luca Ghiotto (-87 bodů).

Pokud by Schumacher průběžnou první příčku uhájil a skutečně se stal šampionem, jednalo by se o první mistrovský primát německého jezdce ve „druhé lize“ od roku 2009. Tehdy slavil v GP2 (předchůdce současné formule 2) Nico Hülkenberg. Historie GP2 zná ale ještě dva německé šampiony – Tima Glocka (2007) a pozdějšího mistra světa formule 1 Nika Rosberga (2005). Ve formuli 3000, která fungovala jako předpokoj formule 1 v letech 1985-2004, se stali šampiony Christian Danner (1985), Jörg Müller (1996) a Nick Heidfeld (1999).

Zdroj: Formula Scout, úvodní foto: Prema