Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Schumacher je se svým sobotním vystoupením spokojen

Schumacher je se svým sobotním vystoupením spokojen

Pro sprint si věří

Pro vedoucího muže šampionátu Micka Schumachera začínal sobotní závod formule 2 až z desátého místa. Hned v úvodním kole se ale posunul na čtvrtou příčku. Později navíc získal další dvě pozice a před zastávkami v boxech kroužil po trati jako druhý.

Do boxů se ovšem odebral až v devatenáctém kole, kdy byli spolu s Jukim Cunodou posledními stavějícími. Po návratu na závodní dráhu se pilot Premy propadl na šestou příčku. Ve zbývajících kolech sice dokázal vystoupat vzhůru, na pódiové pozice se už ale nevrátil. Cílem projel jako čtvrtý, těsně za Jehanem Daruvalou. A jelikož jeho nejbližší pronásledovatel v celkovém pořadí Callum Ilott skončil druhý, snížil se Schumacherův náskok na dvanáct bodů.

I přesto ale u Schumachera po skončení závodu špatná nálada nepanovala: „S tím, jak se závod vyvíjel, můžeme být docela spokojeni. Posun z desátého místa na čtvrté, který se povedl po startu, nám zajistil slušný počet bodů,“ řekl Němec.

Pódiový výsledek unikl v sobotu Micku Schumacherovi jen těsně. Foto: Prema

Optimistický je Schumacher také ohledně sprintového závodu. Do něj po otočení nejlepší osmičky ze sobotního klání odstartuje jako pátý.

„Ještě povzbudivější je, že jsme nepochybně patřili mezi nejrychlejší vozy na trati, což nám pro sprint dodává sebejistotu. To, že budeme mít ve sprintu oba vozy v předních řadách, je pozitivní také pro šampionát týmů, z čehož mám radost. Zdálo se, že se dnes některé vozy trápily více než my, takže před zítřkem můžeme mít dobré pocity. Nyní to musíme všechno proměnit v dobrý výsledek a získat zpět nějakou tu půdu pod nohama,“ dodal.

Z kandidátů na zisk titulu budou mít na startu lepší pozici než pátý Schumacher celkem tři. Tím prvním bude druhý pilot Premy Švarcman, jemuž po včerejším osmém místě připadne pole position. Dalšími budou třetí Cunoda a čtvrtý Mazepin. Ilott vyrazí ze sedmé pozice a Lundgaard začne až jako devatenáctý.

Zdroj: Prema, úvodní foto: Prema