Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Grosjeana pustili z nemocnice

Grosjeana pustili z nemocnice

Co řekl o kolizi s Kvjatem?

Romain Grosjean již není v nemocnici, kam byl převezen po hrozivé havárii ve Velké ceně Bahrajnu. Vyšetření ukázala, že jediné závažné poranění jsou utrpěné popáleniny na rukou. Kromě toho má samozřejmě i velké modřiny po celé levé části těla. O popáleniny se mu specialisté nadále starají v Bahrajnu, ale již ve středu se přemístil někam do soukromí.

Francouzský závodník na tom však stále není tak dobře, aby si byl jist účastí v posledním závodě sezony, který se pojede již za týden v nedalekém Abú Zabí.

"Pokud mě levá ruka nebude poslouchat a nebudu schopný s ní v kokpitu dělat všechno tak, jak bych měl, nebudu to riskovat," řekl francouzským médiím. "Snažím se dodržovat všechny rady lékařů a hodně odpočívám. Beztak musím počkat, až ustoupí otok. Je možné, že jsem si narazil palec."

Pokud nebude moci startovat v Abú Zabí, chce si vyjednat soukromý test.

"Chci ještě naskočit zpět do vozu. Ježdění bylo to hlavní v mém životě a rád bych tuhle kapitolu řádně ukončil. Chci protnout cílovou čáru s vědomím, že tímto končí můj čas ve F1. Nechci, aby minulá neděle byla posledním dnem mé kariéry. Pokud mi to nevyjde, zkusím obvolat každého šéfa týmu, zda mi nenabídne soukromý test například v lednu. Pouze 10 nebo 15 kol. To by stačilo," projevil svoje přání.

Grosjean se už byl ukázat svému týmu. Foto: Haas

A vyjádřit se musel i ke kolizi s Daniilem Kvjatem po manévru, který mohl někomu přijít šílený.

"Měl jsem velmi dobrý výjezd z první zatáčky. Tehdy jsem ještě neměl napravo nikoho. Udržel jsem si rychlost i po třetí zatáčce a rychle jsem se přibližoval ke skupince vozů přede mnou. Podíval jsem se do pravého zpětného zrcátka, ale nikoho jsem tam neviděl. Když jsem viděl, že se rychle blížím k vozům, tak jsem se rozhodl. Řekl jsem si, že i kdyby někdo byl na pravé straně, tak teď už jsem před ním. Ale nebyl jsem. Nejsem šílený. Už jsem se podíval na záznam a Daniil byl v mém slepém úhlu prakticky od druhé zatáčky. Řekněme, že zpětná zrcátka nepatří k tomu nejlepšímu na voze F1," vylíčil kritické okamžiky Grosjean.

Zdroj: Motorsport, RaceFans, úvodní foto: Haas