Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Russell bagatelizuje své páteční časy

Russell bagatelizuje své páteční časy

Stále je před ním spousta práce

George Russell si během Velké ceny as-Sachíru na takzvaném vnějším okruhu v Bahrajnu odbývá svůj debut v barvách Mercedesu. Brit nahrazuje svého krajana Lewise Hamiltona, který se nakazil koronavirem. Během svého prvního dne v roli pilota německé stáje rozhodně nezanechal špatný dojem. V obou pátečních volných trénincích totiž zajel nejrychlejší čas.

I přesto ale Russell stále zůstává nohama na zemi.

„Myslím si, že tyto (páteční – pozn. red.) časy jsou momentálně trochu zkreslující a neukazují skutečné tempo. Myslím si, že druhý volný trénink pro mě nebyl zrovna skvělý. Bojoval jsem s tím, zvláště pak při jízdě s velkým množstvím paliva. A to koneckonců bude v neděli klíčové. Je přede mnou stále hodně práce, než se začnu cítit ve voze pohodlně a než mi bude sedět nastavení. Musíme provést nějaká vylepšení, protože si myslím, že zítřek (dnešek – pozn. red.) bude jiný příběh,“ řekl Russell po skončení druhého volného tréninku.

„Že jsem byl nejrychlejší dnes, ještě neznamená, že tomu tak bude i zítra. Verstappen byl v jízdě na dlouhou vzdálenost neuvěřitelně rychlý. Valtteri (Bottas – poz. red.) byl ve druhém tréninku nejrychlejší, jeho čas byl ale smazán. Získal možná tak půl desetiny (svým výletem mimo trať – pozn. red.), takže při jízdě s menším množstvím paliva jsem dost možná desetinu a půl za Valtterim. Ale uvidíme, zlepšujeme se.“

Co se potíží ohledně pohodlí v kokpitu týče, věří Russell, že se vše podaří včas vyřešit. „Upřímně už jsem pěkně otlučený a pohmožděný. Již jsme změnili, co bylo potřeba. Není to práce na chvíli. Občas vyměníme sedačku, společně s kluky pracujeme a snažíme se to do neděle zlepšit. Jsem si ale jistý, že to bude fajn,“ dodal.

George Russell v pátek vyhrál oba volné tréninky. Foto: Mercedes

Na závěr připomeňme, že Russell stále čeká na své první body ve formuli 1. V barvách Williamsu dosáhl nejvýše na jedenácté místo. To obsadil nejprve ve Velké ceně Německa 2019 na Hockenheimringu a poté také v letošní Velké ceně Toskánska v Mugellu.

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Mercedes