Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Ilott neskládá zbraně

Ilott neskládá zbraně

Nečeká ho však snadný úkol

Formule 2 má dnes před sebou v Bahrajnu poslední závod letošní sezony. V něm bude možné získat maximálně sedmnáct bodů. Jako vedoucí muž průběžného pořadí do něj vstoupí Mick Schumacher. Budoucího pilota Haasu ve formuli 1 může na cestě za titulem ohrozit již jen Callum Ilott. Brit ovšem za svým kolegou z jezdecké akademie Ferrari zaostává o čtrnáct bodů.

Ilott si uvědomuje, že před ním stojí náročný úkol, odmítá se však vzdát. „Za běžných okolností bude docela obtížné šampionát vyhrát. Neříkám, že nemožné, ale obtížné ano. Tato sezona ale dosud byla plná zvratů, takže uvidíme, co se bude dít. Zkrátka se musím udržet v boji a zajet co nejlepší závod. Pokud to dokážu, pak je možné, že to pro mě dopadne dobře. Pravděpodobně ne, ale uvidíme. Jdu do toho s tím, že v podstatě nemám co ztratit a pokusím se dosáhnout co nejlepšího výsledku,“ říká Ilott.

Callum Ilott dnes bude potřebovat štěstěnu na své straně, pokud se chce stát šampionem. Foto: UNI-Virtuosi

Ilott bude navíc na startu dnešního závodu stát až za Schumacherem. Zatímco jezdec Premy začne po otočení nejlepší osmičky ze sobotního závodu jako třetí, Ilott s ním bude sdílet druhou řadu a vyrazí ze čtvrté příčky.

Pokud chce Ilott dnes získat titul, musí dojet buď na prvním místě, nebo skončit druhý s nejrychlejším kolem. Jakýkoli horší výsledek pro něj bude nedostačující. I tak se ale stále musí ohlížet na Micka Schumachera. Nejhorším výsledkem, kterého Schumacher může dosáhnout, aby se mohl radovat bez ohledu na to, jak dopadne Ilott, je osmé místo s nejrychlejším kolem na kontě.

Zdroj: Formula Scout, úvodní foto: UNI-Virtuosi