Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ilott odjede příští sezonu za Juncos Hollinger Racing

Ilott odjede příští sezonu za Juncos Hollinger Racing

Tým by k němu rád navíc nasadil veterána.

Spojení loňského vicemistra F2 a týmu Juncos Hollinger Racing bude příští rok pokračovat. Stáj Ricarda Juncose se po spojení s Bradem Hollingerem rozhodla vrátit do IndyCar a nastoupit do celé příští sezony IndyCar. Tým nastoupil už do závěrečných tří závodů letošního ročníku a vsadil právě na testovacího jezdce Ferrari a náhradního jezdce Alfy Romeo Ilotta.

„Čeká nás poslední víkend tří závodů v řadě na západním pobřeží a je skvělé oznámit, že budu v příští sezoně pokračovat u Juncos Hollinger Racingu. Očividně museli jsme se hodně v posledních závodech učit. Ale vidíme pozitiva a víme, na čem dál pracovat,“ řekl Ilott.

Do IndyCar tak přichází jezdec s velmi dobrými referencemi z juniorských sérií. V roce 2018 byl třetí v GP3, vloni se stal vicemistrem Formule 2. Sezonu zakončil se třemi vítězstvími a ztrátou 14ti bodů na šampiona Micka Schumachera.

 Ricardo Juncos a Callum Ilott. Foto: IndyCar

Ilott je vedle Alexandera Rossiho, který startoval za stáj Igora Salaquardy, také druhým jezdcem v IndyCar, který má zkušenosti i se závoděním za český tým. V roce 2019 závodil ve Formuli 2 a také ve Velké ceně Macaa za tým Antonína Charouze.

„Jsme potěšení, že můžeme oznámit plnohodnotné angažmá Calluma. Jeho vyspělost, rychlost na dráze a zptná vazba byly na to, že mu je teprve 22 let, naprosto úžasné. Byli jsme ohromeni jeho zpětnou vazbou a také fyzickou kondicí v Laguně Sece. Po dlouhém a náročném závodě v Laguně, vystoupil z auta a ani nevypadal unavený,“ řekl Ricardo Juncos.

Podle Raceru by stáj ráda přivedla i zkušeného veterána, který bude Ilottovi mentorem na oválech a na dalších tratích, které pro něj budou nové.

Zdroj: Racer, úvodní foto: IndyCar