Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hamilton a Bottas v rolích nevědomých troubů

Hamilton a Bottas v rolích nevědomých troubů

Verstappen si je na tiskovce vychutnal

Na tiskové konferenci po včerejší Velké ceně Abú Zabí se rozproudila pozoruhodná debata mezi Maxem Verstappenem a Lewisem Hamiltonem.

Samozřejmě jsem četl, že jste svoje motory trochu přiškrtili. To vám určitě nepomohlo,“ obrátil se vítěz závodu na mistra světa. „Co s nimi mělo být?“, zareagoval Brit. „Něco s MGU-K,“ vysvětlil (zdánlivě?) nechápajícímu Hamiltonovi Verstappen.

Zatímco Hamilton s tím zásadně nesouhlasil, Valtteri Bottas se poněkud nešťastně vyjádřil, že tomu tak možná bylo, jenže se o tom nedozvěděl. „Pro jistotu to neřekli ani vám,“ zasmečoval Nizozemec. 

Lewis a Max si pěkně popovídali i na tiskovce. Foto: Mercedes

Těžko určit, zda borci od Mercedesu ze sebe udělali blbce schválně nebo šlo opravdu o trestuhodnou nevědomost. Jejich šéf Toto Wolff totiž již v sobotu do médií jasně uvedl: „V agregátu se nám usadil nějaký skřítek. Jednotka MGU-K nedosahuje takové výkonnosti, jakou bychom od ní očekávali. Zatím nevíme, proč. Pro jistotu snížíme u všech motorů Mercedes výkon.

Když Bottase jeden žurnalista na tento výstup upozornil, pokoušel se Fin ze všech sil zahrát věc do autu: „Skutečně, neměl jsem ani to nejmenší tušení. Víc k tomu nemám co dodat. Prostě jsem nic nevěděl.“ Prakticky totéž tvrdil i Hamilton s tím, že na to ještě přeptá…

Zdroj: Motorsport-Total, úvodní foto: Mercedes