Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Cunoda definitivně vyhrál souboj s Kvjatem

Cunoda definitivně vyhrál souboj s Kvjatem

Rus musí začít balit

Scuderia AlphaTauri právě oznámila, že za ní bude v příští sezoně nastupovat, po boku Pierra Gaslyho, Juki Cunoda. Dvacetiletý mládenec byl již delší dobu jasným favoritem na místo v kokpitu monopostu F1 satelitní stáje Red Bullu. Vytlačil z něj Daniila Kvjata.

Cunoda letos obsadil třetí místo v šampionátu F2, čímž také získal potřebný počet bodů pro zisk superlicence. Rodák z Kanagawy zatím absolvoval skutečně bleskovou kariéru. V roce 2018 vyhrál domácí mistrovství F4, vloni skončil devátý ve FIA F3 a letos si již vybojoval místo ve formuli 1. Ve F2 zaznamenal tři vítězství a celkem sedm pódiových umístění. 

Juki Cunoda vyráží na trať během včerejších testů v Abú Zabí. Foto: AlphaTauri

Včera se zúčastnil testu mladých jezdců v Abú Zabí. Koordinátor motorsportu Red Bullu Helmut Marko už předtím signalizoval, že jde o poslední prověrku Cunodových schopností. Zjevně dopadla úspěšně.

Zatímco první Japonec ve F1 po sedmi letech (naposledy v ní závodil Kamuj Kobajaši v roce 2014) se omezil na obvyklá poděkování na všechny strany, jeho budoucí šéf Franz Tost vyzvedl Cunodovy technické znalosti, schopnost spolupráce s týmem a zdravou dávku agresivity.

Zdroj: AlphaTauri, úvodní foto: AlphaTauri