Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Byl jsem líný!

Byl jsem líný!

Italský vzduch Cunodovi prospěl.

Helmut Marko udělal dobře, když Júkiho Cunodu přinutil přestěhovat se ze Spojeného království do italské Faenzy a držet se přísného harmonogramu sestaveného týmem AlphaTauri. Po příchodu do F1 si nejspíš myslel, že i na vrcholu motorsportu mu bude stačit talent a troška tréninku. Lepší připravenosti by se mohly připsat i body za čtvrté místo, nejlepší výsledek sezony, které si odvezl z posledního závodu loňského šampionátu v Abú Zabí.

To, že jsem se přestěhoval, mi hodně pomohlo. Před závody jsem lépe připravený,“ přiznal Cunoda v rozhovoru pro Autosprint. „Než jsem se přestěhoval do Itálie, byl jsem líný bastard. Po tréninku jsem šel rovnou domů, zapnul PS5 a celý zbytek dne jsem jen hrál a bavil se. Když pak přišel závodní víkend, nevěděl jsem, kam skočit dřív. S přípravou jsem opravdu začínal až během toho týdne, a časově to nevycházelo.

Ale všiml jsem si, že ostatní věnují přípravě více času než já. Jsem nováček a potřebuji delší přípravu než zkušení jezdci. Myslím, že to mi hodně prospělo. V Itálii se můj život hodně změnil. Hned po návratu ze závodu jsme se setkali v továrně a hledali příčiny problémů. To také zavážilo.

Loni Cunoda nechal vyniknout kvality týmového kolegy Gaslyho, ale do letošní sezony nastoupí lépe připravený. Foto: AlphaTauri

Zdroj: Autosprint, úvodní foto: AlphaTauri