Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Nová smlouva Cunodu překvapila

Nová smlouva Cunodu překvapila

Vždyť ještě nepřestal bourat!

Japonec Júki Cunoda přiznal, že byl překvapen, když se po první polovině sezony dozvěděl, že Red Bull si ho nechá v týmu AlphaTauri i příští rok. Sám si je velmi dobře vědom, že rychlostně nestíhá týmovému kolegovi a že i na nováčka měl příliš mnoho havárií.

"Popravdě řečeno, první polovina sezony byla v mém podání hodně nekonzistentní," řekl 21letý nováček. "Byl jsem i trochu překvapen, že zůstávám v týmu. V první řadě tedy musím poděkovat týmu. Měl jsem hodně bouraček a tým to stálo spoustu peněz.

Ani konec první poloviny sezony nebyl vůbec dobrý, když jsem v Maďarsku v prvním tréninku naboural do zdi a připravil nás o téměř celý pátek. Vím, že Franz (Tost, šéf týmu) a Helmut (Marko, šéf motorsportu Red Bullu) očekávají konzistentnější a lepší výsledky, disciplinované výkony každý den."

Red Bull od talentovaného jezdce očekával pár havárií a pár skvělých výsledků a on to viděl stejně, ale po neúspěšném začátku roku rychle přišel o sebedůvěru.

"Nevěděl jsem, co mě čeká. Prostě jsem jel naplno vždy, když jsem sedl do vozu. A nejprve jsem si říkal, že je to velmi dobré, že budu rychlý. Možná od Imoly, od té kvalifikace, jsem začal pochybovat. Chyby se kupily, potřeboval jsem vyčistit hlavu. Nečekal jsem, že F1 bude takto náročná. I v nižších kategoriích jsem boural a nikdy mě to nepřipravilo o sebedůvěru. Zde se ale potřebuji postupně zlepšovat, potřebuji být na trati a jezdit jedno kolo za druhým."

Cunoda je již jednadvacátým Japoncem, který to zkouší ve F1, ale stále může být první, který získá mistrovský titul, vyhraje závod, nebo alespoň získá pole position.

Cunoda vidí, že se má ještě hodně co učit. Ve F1 nestačí pouze mít talent a odvahu. Foto: AlphaTauri.

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: AlphaTauri