Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

AlphaTauri si ponechá Gaslyho a Cunodu

AlphaTauri si ponechá Gaslyho a Cunodu

Japonský závodník dostal druhou šanci.

Kromě Mercedesu dnes svou jezdeckou sestavu pro rok 2022 definitivně uzavřelo i AlphaTauri. Ani v tomto případě jsme se nedočkali žádného překvapení. Setrvání rychlého Francouze Pierra Gaslyho měsíce předem avizoval šéf motorsportu Red Bullu, Helmut Marko, i samotný Gasly. Red Bull má na jeho služby opci, je s ním spokojený, ale v A-týmu Red Bull Racing pro něj prozatím nemá místo.

Nováček Júki Cunoda nepodává tak přesvědčivé výkony a pro mnohé je spíše zklamáním. Jelikož ale víme, že Alexandra Albona se Red Bull snaží umístit do Williamsu nebo Alfa Romeo a jiného mladíka připraveného nemá, dalo se Cunodovo setrvání snadno předpovědět.

"Jsem rád, že dnes mohu oznámit, že Scuderia AlphaTauri si příští rok ponechá současnou jezdecké dvojici," oznámil šéf týmu, Franz Tost. "Pierre za poslední léta jezdecky neuvěřitelně vyrostl a v našich barvách už stál na všech třech pódiových stupních. Jsem si jist, že přijdou další úspěchy, i proto jsem nadšený, že bude nadále s námi. Kromě toho, jeho zkušenosti pomohou i Júkimu. Júki je ve své nováčkovské sezoně a prakticky každý den se naučí něco nového. Inženýři hlásí, že jeho zpětná vazba se zlepšila, jak se Júki zlepšuje i v ostatních oblastech."

Tým AlphaTauri zůstává beze změn. Foto: AlphaTauri

Zdroj: AlphaTauri, foto: AlphaTauri