Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Russell má smlouvu s Mercedesem

Russell má smlouvu s Mercedesem

Laťka je vysoko, bude se rychle učit.

Mercedes si po oznámení odchodu Valtteriho Bottase do Alfa Romeo nechal pouze 24 hodin, než oznámil příchod George Russella z Williamsu. Nejedná se o žádné překvapení, už delší dobu nebylo skutečnou otázkou, zda jezdec z juniorského programu Mercedesu zakotví v továrním týmu, ale kdy se tak stane.

Bottas slabým vstupem do letošní sezony přišel o další šanci zapojit se do boje o mistrovský titul a Esteban Ocon, druhý mladík s dlouhodobou smlouvou s Mercedesem, má již podepsanou smlouvu s Alpine na další tři roky. Nyní se od Russella očekává, že se bude rychle učit od šampiona Lewise Hamiltona, který bude za Mercedes závodit ještě minimálně další dva roky.

"Zvítězil v každé juniorské kategorii, které se zúčastnil a tři roky s Williamsem nám naznačily, že ho ve F1 čeká velká budoucnost," řekl jeho budoucí šéf, Toto Wolff. "Teď si dáváme za úkol pomoci mu v dalším rozvoji, v našem prostředí a s Lewisem, největším závodníkem F1 všech dob, na místě týmového kolegu. Jsem si jist, že budou spolu dobře vycházet a postupně se z nich stane skvělý tým, který potáhne Mercedes na trati i mimo ni.

Jsme rádi, že jsme už mohli oznámit naše plány na rok 2022, ale nyní se opět soustředíme výhradně na zbývajících devět závodů aktuální sezony a na boj o letošní mistrovský titul."

"Má všechny vlastnosti potřebné k dosažení nejvyšších met našeho sportu, proto jsme velmi rádi, já osobně i celý tým, že dostane tak skvělou šanci v týmu Mercedes," loučí se předem s Russellem jeho současný šéf, Jost Capito.

Hamilton po letech dostane nového týmového kolegu. Foto: Mercedes

"Nedělám si naděje, že to bude snadná výzva. Musím se hodně a rychle učit," uvědomuje si 23letý Angličan. "Valtteri nastavil laťku vysoko. Víkend co víkend odváděl solidní práci, vyhrával závody a týmu pomohl k titulům a pohárům konstruktérů. Musím se Totovi, týmu a správní radě Mercedesu odvděčit za důvěru, kterou do mě vkládají."

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Mercedes