Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Cunoda zůstává v AlphaTauri

Cunoda zůstává v AlphaTauri

Dostal smlouvu na další rok.

AlphaTauri učinilo očekávané rozhodnutí a Júki Cunoda od něj dostal smlouvu na příští sezonu, která tedy bude již jeho třetí ve F1. Oznámení přišlo dva týdny před Cunodovou domácí Velkou cenou Japonska. Také se tak událo poté, co se Red Bull s Hondou vrátili k diskusím ohledně společné budoucnosti po roce 2025, jelikož tým se nedokázal dohodnout na spolupráci s Porsche. Ale je třeba i zmínit, že Cunoda má letos podstatně lepší sezonu, než byla jeho nováčkovská.

Chci tímto poděkovat Red Bullu, Hondě a Scuderii AlphaTauri za přetrvávající podporu a příležitost závodit ve F1,“ řekl Cunoda. „Odkdy jsem se loni přestěhoval do Itálie, blíže k týmové továrně, cítím se být skutečně součástí týmu. A jsem velmi rád, že to bude pokračovat i v roce 2023.

Vždycky jsem říkal, že jezdec se až ve třetím roce plně seznámí s Formulí 1, takže jsem rád, že Júki dostane šanci ukázat svůj plný potenciál,“ řekl šéf týmu AlphaTauri, Franz Tost.

Japonec se ve své třetí sezoně může ocitnout v pozici zkušenějšího závodníka svého týmu. Nadále se totiž mluví o předčasném uvolnění Pierra Gaslyho do týmu Alpine, ačkoli jeho dlouholetý juniorský kontrakt vyprší až příští rok. Původně měl Helmut Marko, stojící v čele juniorského programu Red Bullu, na mušce Američana Coltona Hertu. Ten ale zřejmě příští rok nebude mít právo na superlicenci a rozhovory s Markem přiznal Nyck de Vries, jenž se do světa F1 tak dobře uvedl ve VC Itálie. Trochu paradoxně, zkušenější Cunoda je o pět let mladší než jeho potenciální nový týmový kolega.

Zůstávají týmovými kolegy? Oba mají smlouvy, ale ještě to není jisté. Foto: AlphaTauri

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: AlphaTauri