Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Cunodovi se nelíbí jeho harmonogram

Cunodovi se nelíbí jeho harmonogram

Nač tolik času v posilovně?

Jak jsme informovali, Júki Cunoda dostal od Red Bullu pokyn přestěhovat se do Itálie, kde bude žít v těsné blízkosti továrny týmu AlphaTauri. Bylo zmíněno, že šéf stáje, Franz Tost, dohlédne na jeho další rozvoj, ale nevěřili bychom, že závodník F1 dostane takto tvrdý režim. Tost mu totiž sestavil denní program, a dokonce ho i zveřejnil.

"Od deváté ráno má být v posilovně a skončit mezi 9:30 a 10:00. Potom od 10:30 do 11:30 bude trávit čas s inženýry. Poté, odpoledne, ho čeká lekce anglického jazyka. Pak se opět připojí k inženýrům a později bude mít čas jít na další dvě hodiny do posilovny. Když skončí, bude načase jít do postele," prozradil Tost.

Samozřejmě není cílem 21letého Japonce, který se po opuštění domoviny nejspíš trochu utrhl z řetězu, za něco trestat. Red Bull z něho chce mít šampiona, který se samozřejmě musí rozumět technice, rozumět anglicky mluvícím inženýrům každé slovo a musí být ve špičkové fyzické formě. Talent sám o sobě stačit nebude.

"Mohu prohlásit, že přestěhovat se z Anglie do Itálie je dar. Fantastické počasí, úžasná kuchyně, milí lidé. Kromě toho, dostal šanci těsně spolupracovat s týmem, s inženýry a skutečně má před sebou horu učení. Beztak zde rád trávil zimní měsíce. Poté bylo rozhodnuto, že by měl žít v Anglii a teď se rozhodnutí změnilo na Itálii. Jsme rádi, budeme mít vše pod kontrolou."

Fantastickou šanci rozvíjet své schopnosti v Itálii dostal, shodou okolností, po havárii v Monaku. Foto: AlphaTauri

"Řekli mi to v Monaku, myslím že v sobotu," ozřejmil Cunoda. "V podstatě mohu říct, že to bylo po mé havárii ve druhém tréninku, ta mi moc nepomohla. Red Bull nebyl spokojený. Myslím, že velká změna mi prospěje. Moc si to neužívám, ale už je to tak. Setkání s inženýry mi prospívají, pomáhají mi lépe pochopit vůz. Ale hlavně ten čas v posilovně... Nejsem zvyklý trávit tam tolik času. Snad to neskončí tak, že si mě na konci roku budou mýlit s kulturistou.

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: AlphaTauri