Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Verstappen vítá Péreze

Verstappen vítá Péreze

Hamilton se těší na těsnější souboje

Max Verstappen od Sergia Péreze očekává, že mu příští rok bude na trati pravidelně asistovat v boji proti pilotům Mercedesu. V podstatě ideální pro něj byl výkon Alexandera Albona v Abú Zabí, kde těsně pronásledoval mercedesy, neumožnil jim taktické hry a Verstappen závod vyhrál. Bohužel pro thajského jezdce to byl poměrně ojedinělý případ udržení tempa se špičkou.

"Hlavně je to o tom, že chceme mít i druhý vůz schopný jezdit vpředu, udržet se tam po celý závod a zatlačit na soupeře," řekl Nizozemec v reakci na zprávu, že příští rok bude opět mít nového týmového kolegu.

"Například jako v Abú Zabí, kde byl Alex nakonec docela blízko. Většinou Mercedes zkusí něco jako zastávku v boxech navíc, prostě něco, pak to mám i v čele závodu velmi těžké. Většinou, když už byl náš vůz letos konkurenceschopný, tak jsem vpředu bojoval sám, zatímco oni měli dva monoposty a mohli použít rozdílné strategie, přičemž jedno auto se mě drželo jako bránící hráč. Takže nejvíce ze všeho doufám, že Checo pomůže celému týmu a i mě donutí podávat nejlepší výkony."

Na totéž myslí Lewis Hamilton.

"Při vší úctě k Alexovi, zpravidla jsme závodili já s Valtterim proti Maxovi," připomněl úřadující šampion. "Vím, jaké to muselo být pro Maxe těžké, sám jsem se v takových situacích ocital v McLarenu. I když jsem byl vpředu, druhý vůz byl daleko vzadu a Ferrari nás díky tomu mohlo porazit pomocí strategie. Proto si myslím, že Red Bull bude příští rok těžším soupeřem. Sergio měl fantastický rok, zaslouží si dobré místo.

Vítán Verstappenem i Hamiltonem. Skrývají oba své obavy? Foto: Racing Point

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Red Bull