Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Pérez není v Red Bullu tak úplně cizí

Pérez není v Red Bullu tak úplně cizí

S Hornerem jsou staří známí

Po dlouhé době bude mít Red Bull Racing jezdce, který nevzešel z programu Red Bull Junior Team výrobce energetických nápojů. Naposledy v roce 2007 přišel do tohoto týmu zvenčí Mark Webber. Dlouhou nit vlastních odchovanců, táhnoucí se od Sebastiana Vettela až po Alexandera Albona, přetrhl Sergio Pérez.

Mexičan ale není u Red Bullu zcela cizí, se šéfem týmu Christianem Hornerem jsou staří známí. Pérez totiž před vstupem do F1 závodil v GP2 za tým Arden vedený i vlastněný Hornerem. Média si na to vzpomněla až na základě závodníkovy zprávy na sociální síti Twitter.

"Po téměř 12 letech budeme opět pracovat bok po boku, starý kámo. Moc ti děkuji za tak skvělou šanci," napsal dnes již 30letý Pérez.

Pérez však s Hornerem vydržel pouze jeden rok. Následující rok už v GP2 závodil za konkurenční tým a ve F1 začínal jako chráněnec Ferrari. Tohle pouto posléze rozvázal, aby se mohl přidat k McLarenu, který si ho však nechal pouze jeden rok. Usadit se dokázal až v týmu ze Silverstone, kde sedm let čekal na takto velkou příležitost.

Red Bull mezitím pokračuje v řešení otázky svých motorů po roce 2021. Chtěl mít jasno do konce listopadu, což se mu ale nepodařilo. Nadále jedná s FIA a ostatními týmy o podmínkách zmrazení vývoje motorů a s Hondou o převzetí jejího projektu. Vše komplikuje fakt, že zatímco vývoj, výzkum a výrobu rekuperačních systémů Honda umístila v Anglii, samotné motory vznikají u ní v Japonsku.

Markovi junioři zklamali, tak si Horner do týmu přivedl starého známého. Foto: Sergio Pérez

 

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Racing Point