Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Haas se stěhuje do Maranella

Haas se stěhuje do Maranella

Budou pro něj dělat lidé z Ferrari

Zavádění rozpočtového stropu nutí Ferrari přesouvat nejdražší pracovní síly jinam. Něco absorbuje samotná automobilka, ale šéf Scuderie Mattia Binotto přišel na originální řešení.

Už před časem u zákaznické stáje Haas zakotvil předtím za vývoj podvozku odpovědný Simone Resta. Stejnou cestou se nyní vydávají i někteří jeho kolegové. Přitom ale nevytáhnou paty z Maranella. 

Binotto nehodlá přijít o cenné odborníky, které může zanedlouho zase potřebovat. Foto: Ferrari

V tomto severoitalském městečku totiž vznikne separátní centrum Haasu, v němž budou dotyční pro americkou ekipu vykonávat dosud blíže nespecifikovanou činnost. „Pracovištěm těchto osob se stane budova, naprosto separovaná od komplexu Ferrari. Nebudou mít do něj ani přístup. Haas zůstává organizací zcela nezávislou na Ferrari. Nepřemění se na naši juniorku a nedojde k žádné vzájemné výměně informací nad rámec stanovený předpisy,“ ubezpečuje Binotto v bláhové naději, že mu někdo uvěří. „Haas se nadále nachází v pozici klienta. Pouze někteří naši bývalí spolupracovníci se začlení do jeho struktur, což je pro něj velkou příležitostí.

Binotto současně zcela otevřeně přiznal, že jde o mnohem výhodnější postup, než momentálně přebytečné odborníky propustit a nahnat je tak do spárů konkurence.

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Haas