Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Peroni se přesune do Ameriky

Peroni se přesune do Ameriky

Pojede Indy Lights

V posledních dvou letech jsme mohli Alexe Peroniho vídat ve FIA F3 u stáje Campos. Zatímco v sezoně 2019 obsadil s pěti body celkové dvacáté místo, v roce 2020 se již třikrát objevil na stupních vítězů a v šampionátu skončil desátý.

Příští rok už ale Australan ve formuli 3 závodit nebude. Z Evropy se totiž přesouvá do amerického juniorského šampionátu Indy Lights, kde usedne do kokpitu vozu stáje Carlin. Britský tým se příští rok do šampionátu vrátí po čtyřech letech a bude spolupracovat se stájí Jay Howard Driver Development.

„Jsem vážně nadšený z toho, že se v roce 2021 přesunu do Indy Lights a také z toho, že k tomu dojde s takovým týmem jako Carlin. O něm vím, že byl v tomto šampionátu dříve úspěšný, a samozřejmě ho dobře znám i z Evropy. Jsem opravdu vděčný Blundstonu (Peroniho sponzor – pozn. red.) a státu Tasmánie za jejich nepřetržitou podporu a za to, že díky nim mohu jít za svými sny. Není pochyb o tom, že ohledně auta a různých okruhů se budu muset hodně naučit. Jsem ale naprosto připraven. Vím, že za sebou budu mít skvělý tým, díky kterému se do toho brzy dostanu,“ uvedl Peroni.

Alex Peroni už příští rok ve FIA F3 pokračovat nebude. Foto: Campos

Indy Lights se příští rok vrátí do akce po roční pauze. Letošní sezona totiž byla kvůli koronavirové pandemii zrušena.

Zdroj: Formula Scout, úvodní foto: Carlin