Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Podle Peterhansela se změny míjejí účinkem

Podle Peterhansela se změny míjejí účinkem

Rychlostní průměr je vyšší než loni

Ve snaze zpomalit vozy udělali pořadatelé pro letošní ročník Rallye Dakar několik úprav. Byla přichystána trasa, která je v porovnání s loňským rokem z velké většiny nová. Mimo jiné došlo i k zavedení rychlostního limitu pro automobily. Stéphane Peterhansel si ale nemyslí, že tyto změny přinášejí očekáváný výsledek.

„I když měl David Castera (ředitel závodu – pozn. red.) v plánu přichystat trať, která bude pomalejší, pravda je taková, že konkurence je příliš velká a rychlostní průměr je ještě vyšší než minulý rok. Když jedete na limitu, je to trochu nebezpečné. A dnes jsme na limitu byli v podstatě pořád,“ uvedl třináctinásobný vítěz Rallye Dakar v cíli středeční čtvrté etapy.

Ve středeční rychlostní zkoušce se Peterhansel umístil na druhém místě za vítězem Násirem al-Attíjou. V průběžném pořadí si ale udržel vedení.

„Můžu být spokojen. Když pominu drobné navigační chyby těsně před cílem, myslím si, že jsem na to nemohl tlačit více. Abychom zůstali více než dvě hodiny soustředění, museli jsme se snažit. Zatím je to dobré, protože neděláme moc chyb. Dříve vyřadily polovinu jezdců buď technické potíže, nebo jezdecké chyby. V současnosti už to ale není tak časté,“ dodal.

Stéphane Peterhansel má zatím nakročeno ke čtrnáctému triumfu v Rallye Dakar. Foto: X-raid

Peterhanselův náskok na prvním místě činí po čtyřech odjetých etapách tři minuty a padesát osm sekund. Na druhém místě se nachází již zmíněný Al-Attíja.

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: X-raid