Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Imola a Portimao místo Číny a Vietnamu?

Imola a Portimao místo Číny a Vietnamu?

Kalendář F1 se začíná bortit

Kalendář F1 pro sezonu 2021 se podle očekávání víc a víc komplikuje. Už delší dobu se bere víceméně za jisté, že dojde k odkladu úvodní VC Austrálie. Sezona tak dle všeho začne až 28. března v Bahrajnu.

Jenže v ohrožení se ocitá i následující VC Číny. Důvod je víceméně stejný jako v případě Austrálie. Vstupní formality do země jsou v důsledku koronavirové pandemie tak přísné, že konání podniku prakticky vylučují. Je málo pravděpodobné, že se do 11. dubna, kdy se má v Šanghaji jet, nějak radikálně zmírní. 

V Šanghaji překazil Covid-19 už loňský závod a totéž hrozí i letos. Foto: Pirelli

Následující termín 25. dubna je kvůli problémům vietnamského promotéra dosud neobsazen, takže vyvstává reálné nebezpečí, že se bude pokračovat až 9. května v Barceloně.

Není proto divu, že se hlásí kandidáti, kteří by rádi tuto velkou přestávku zaplnili. Již delší dobu projevuje zájem Imola. Nyní web F1-insider přišel s informací, že o slovo se hlásí také Portimao. Loni se zde po dlouhých letech opět uskutečnila VC Portugalska a šéfové MS F1 s ní údajně byli nadmíru spokojeni. Díky příznivým klimatickým podmínkám by mohla převzít datum VC Číny.

Zdroj: F1-insider, úvodní foto: Mercedes